Pages Menu
Categories Menu

Bemutatkozás

A mediátor

olyan harmadik fél, aki egy adott vitában nem érintett, így hatékonyan segít az ügyfeleknek megállapodásra jutni.

A mediátor nem dönt, nem ítélkezik. A folyamatot irányítja; teret és helyet biztosít a feleknek, illetve alkalmat arra, hogy a felek meghallgassák, sőt egyáltalán meghallják egymást. Eközben fékezi a vitatkozó felek indulatait, támogatja őket abban, hogy a legkedvezőbb, mindkettőjük számára legelfogadhatóbb megoldást találják meg.

Segíti őket, hogy összefoglalják és újra értelmezzék álláspontjukat, hogy felismerjék valódi érdekeiket és szükségleteiket, illetve ezek sorában közös pontokat találjanak. Így lesznek képesen fogékonnyá válni a másik igényeire és érdekeire. A mediátor tehát nem döntőbíró, sokkal inkább vitavezetőként lép fel, hiszen a mediáció lényege a felek közötti egyezkedés.

A mediátor bár kreatív a lehetséges megoldások tekintetében –, nem terjeszt elő javaslatot. Nem befolyásolja a felek döntéseit, nem hoz határozatot, nem mond ítéletet, a döntés joga minden téren a résztvevőké. A mediátor pártatlan, semleges, higgadt. Képes a felekre figyelni, képes alapvető gondjaikat felismerni és azonosítani.

Az érintettek minden felmerülő problémáját tiszteletben tartja, és eléri, hogy ők is tiszteletben tartsák azokat. Számára minden fél egyenlő, de figyel arra is, hogy ők se tudjanak erőfölénnyel dominálni a közvetítés során. Egyik féllel sem volt előzőleg semmilyen kapcsolata. A folyamat teljes ideje alatt köti a titoktartás minden olyan tényt és adatot illetően, amelyről a közvetítői tevékenységgel összefüggésben szerzett tudomást. E titoktartási kötelezettség a közvetítői tevékenység megszűnése után is fennáll.

Dr Szego Kriszta uzleti mediator

Dr. Szegő Krisztina

Mediátor

IRM Nyilvántartási szám: T/001867

Igazolványszám: 001867/1

Szakterület: üzleti, közigazgatási

Mobil: 06/30/2217144

E-mail: szekrisz@upcmail.hu

 

 

Kintlevősége van?
Tartozása van?
Üzleti vitája van?
Több pénzt menthet meg megegyezéses úton, mint perrel, vagy végrehajtással.
…és még a jóviszony is megmarad…

Hogy mindezt hogyan? Egyszerű:

Adja meg email címét, és máris küldjük a tanulmányt!

 

Töltse le ingyenes tanulmányunkat! Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

* indicates required